3D Laserscanning is hét startpunt voor elk project

Dienst

3D Laserscanning

Terug naar het overzicht

3D Laserscannen vervangt de ouderwetse manier van inmeten. Daarbij is dit werkproces erg precies en snel.

De 3D laserscanner maakt een digitaal model van de werkelijke situatie. Hierbij worden miljoenen metingen tot de millimeter nauwkeurig verzameld. Dit levert voor u blijvend plezier op: kosten besparen, fouten vermijden en eerder opleveren.

Snel en nauwkeurig inmeten

Met 3D laserscanning is het inmeten van gebouwen en omgevingen nog nooit zo snel en nauwkeurig geweest. Lengte, breedte, diepte en hoogte: alle maten worden zeer precies en snel ingemeten. Na het scannen moeten de resultaten door onze experts worden verwerkt tot een ‘pointcloud’. Deze cloud bevat alle informatie over afstanden, vormen en kleuren.

Kosten besparen
Met 3D laserscanning voorkomt u verrassingen achteraf, door van te voren goed op de hoogte te zijn van de bouwstaat van uw object. Dit is niet alleen prettig voor uzelf, maar voor alle betrokken partijen in het bouwproces. Iedereen werkt namelijk op basis van dezelfde gegevens, inzichten en modellen.

Snel aan de slag
Wij hebben vijf professionele Faro-laserscanners tot onze beschikking. Hierdoor kunnen we altijd snel en efficiënt het werk voor u realiseren.

 

3D Laserscan uit laten voeren

Iets laten inscannen betekent dat u een expert inhuurt van 3DLAB. Afhankelijk van de situatie bestaat het team uit 1 of meerdere personen. Met de juiste informatie kunnen wij u goed adviseren over de beste inzet van onze kennis en kunde.

Informatie aanleveren
Wat voor ons handig is om te weten:

  • Ruwe schatting van de omvang van het object
  • Scan van binnen- en/of buitenkant
  • Het doel van uw 3D laserscan

Aan de hand van deze informatie proberen wij u vooraf inzicht in de totale kosten te geven.

Offerte aanvragen
Heeft u interesse in het laten maken van een 3D laserscan? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Pointcloudanimatie

Een pointcloud kan op meerdere manieren worden gebruikt. Wij kunnen scanresultaten animeren tot een strakke presentatie, waarbij verschillende aspecten van de scan in beeld worden gebracht.

Bouwhistorie in beeld
Dit wordt al toegepast in de erfgoedsector. Ruimtes die normaal gesproken niet te betreden zijn voor publiek worden op deze wijze wel toegankelijk. Ook geeft het prachtig inzicht in de bouwgeschiedenis. Bekijk de video om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden.

Offerte aanvragen
Heeft u interesse in een pointcloudanimatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

3D Scanner Artec Eva

Onze 3D laserscanners zijn niet voor alle doeleinden geschikt. Daarom hebben wij voor kleinere voorwerpen een Artec 3D scanner tot onze beschikking. Alles van een koffiekopje tot aan een kleine auto zijn ideaal voor de Artec Eva. Daarbij is deze scanner snel in gebruik en nauwkeurig tot 0,1mm.

Onze scanner is ideaal voor bijvoorbeeld kwaliteitscontrole, de erfgoedsector, prototyping en medische toepassingen.

Offerte aanvragen
Heeft u interesse in het laten maken van een scan? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Scanexpert Hans Posthumus aan het woord:

“3D Laserscanning is multifunctioneel. Het is een essentieel onderdeel bij binnenstedelijke aanpassingen van bebouwing. Hiervoor leveren onze scanners zeer nauwkeurige metingen. Daarbij wordt geen hoekje vergeten, wat bij de ouderwetse manier van inmeten nog wel eens het geval was. Deze data is zeer waardevol bij het maken van bouw- of verbouwplannen.

Daarnaast heeft 3D laserscanning zich al bewezen voor archeologische doeleinden. Zo hebben wij de bouwhistorie kunnen vastleggen van o.a. kademuren en monumentale panden. De presentatie van deze gegevens kunnen we zowel in 2D als 3D geven. Kortom, de mogelijkheden van laserscanning zijn enorm.”

3D Laserscanning projecten

Bekijk hieronder de 3D laserscan-projecten waarover onze opdrachtgevers enorm enthousiast waren.

Bekijk al onze projecten