BIM is dé nieuwe werkstandaard in de bouwwereld

Dienst

3D Modeling – Scan to BIM

Terug naar het overzicht

Een goed begin is het halve werk. Scan to BIM is hét startpunt voor elk verbouw- of renovatieproject.

Eerst wordt met laserscanners de bouwtoestand zeer nauwkeurig ingemeten. Onze bouwkundige BIM-modelleurs gebruiken de scan als onderlegger voor een precies BIM-model. Op basis van dit model kunnen alle betrokken partijen hun plannen maken. Hierdoor voorkomt u vroegtijdig fouten en kunt u eerder beginnen met bouwen.

Scan to BIM

Scan to BIM is een verstandige eerste stap bij alle ombouw- verbouw- of renovatieplannen. Originele bouwtekeningen zijn meestal niet actueel. Bovendien wordt geen enkel pand exact opgeleverd volgens de bouwtekeningen.

Om verrassingen bij bouwprojecten te vermijden bieden wij Scan to BIM aan. Onze laserscanners registreren de ‘as-built’ situatie. Hierdoor krijgt u een actueel inzicht in uw object.

Een laserscan is nog niet automatisch een BIM-model. De eindresultaten van de scan worden als blauwdruk gebruikt, waar het BIM-model omheen getekend wordt. Omdat onze BIM-modelleurs allemaal een bouwkundige achtergrond hebben, kunnen we snel en met verstand van zaken te werk gaan.

 

Scan to BIM laten uitvoeren

Wilt u een Scan to BIM door ons laten uitvoeren? Dan zijn de volgende zaken voor ons handig om te weten:

  • Ruwe schatting van de omvang van het object
  • Het doel van uw project
  • Detailniveau (LOD) van BIM-model

Aan de hand van deze informatie proberen wij u vooraf inzicht in de totale kosten te geven.

Offerte aanvragen
Heeft u interesse in het laten uitvoeren van Scan to BIM? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

BIM: de nieuwe standaard in de bouw

BIM staat voor Building Information Model. Werken in 3D is de nieuwe werkstandaard in de bouwwereld. Door te werken met BIM is de uitwisseling van informatie tussen alle betrokken partijen een stuk eenvoudiger en efficiënter geworden. Iedereen werkt namelijk op basis van dezelfde actuele data en inzichten.

Wij leveren onze BIM-modellen op volgens de ILS-standaard. Deze standaard bepaalt de regels en structuur waaraan het model moet voldoen. De ILS-standaard maakt het uitwisselen van data eenduidig een makkelijk.

Expert Thomas Blom aan het woord:

“De combinatie van laserscannen en BIM is erg sterk. Met Scan to BIM zijn wij in staat om een zeer gedetailleerd model te maken op basis van de huidige bouwstaat van uw object. Dit BIM-model vervangt de gebruikelijke bouwtekeningen, die vaak niet meer actueel zijn of soms zelfs ontbreken.

Een ander groot voordeel van werken met BIM is het 3D-element. In een 3D model kun je veel meer informatie kwijt dan op een platte tekening. Dit is veel inzichtelijker en bovendien overzichtelijk voor alle betrokken partijen.

Omdat wij onze modellen volgens de ILS-standaard opleveren kunnen de architect, aannemer en de uitvoerder hun processen efficiënt op elkaar afstemmen.”

3D Modeling – Scan to BIM projecten

Bekijk hier de Scan to BIM projecten die 3DLAB al heeft uitgevoerd

Bekijk al onze projecten