Ga op in een virtuele wereld in VR of maak de realiteit een beetje mooier met AR

Dienst

VR en AR

Terug naar het overzicht

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) brengen de werkelijkheid een stuk dichterbij. Alvast rondkijken in een nieuw te bouwen complex? Wij maken dit mogelijk.

Wij hebben de ontwikkelingen al vanaf het begin meegemaakt. Hierdoor hebben we de juiste kennis en hardware in huis om VR en AR goed toe te passen.

 

 

VR en AR

VR en AR zijn opkomende markten die nog volop in ontwikkeling zijn. Wij zijn er al vanaf het begin bij betrokken.

Verschil tussen VR en AR
Het grote onderscheid tussen VR en AR zit in de beleving. VR creëert een complete digitale omgeving om in te kunnen opgaan. Je zou dit het beste kunnen vergelijken met een computerspel, maar dan geheel aangepast naar uw eigen wensen.

AR probeert juist gebruik te maken van de bestaande wereld en projecteert een laag over deze werkelijkheid. 3D modellen worden dus aan de echte wereld toegevoegd.

Wij hebben deze nieuwe technieken al succesvol toegepast op nog te realiseren bouwprojecten. De opdrachtgevers wisten al vér voordat de eerste steen gelegd werd, hoe het gebouw geplaatst zou worden in de omgeving en hoe de ruimtes aan zouden voelen.

Eenvoudige VR-experience

Met een VR-bril van karton heeft u een laagdrempelig marketingmiddel in handen. Met behulp van een smartphone kan elke presentatie omgetoverd worden tot een VR-beleving. Deze VR-bril is dé toevoeging voor elk 360 graden toepassing. Wij kunnen deze VR-brillen van karton meeleveren, zodat u de VR-ervaring meteen kan delen.

Een eenvoudige VR-experience bestaat uit één 3D omgeving, waarin rondgekeken kan worden vanuit een vast standpunt. Bekijk onze projecten voor meer voorbeelden.

Offerte aanvragen
Heeft u interesse in een eenvoudige VR-ervaring? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Interactieve VR-experience

Een interactieve VR-ervaring betekent meer mogelijkheden. Er kan worden rondgelopen en objecten kunnen worden gebruikt of verplaatst. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een ruimte: waar plaats ik mijn meubels en welke kleuren vind ik mooi op de muur. Het ontwerpen wordt op deze wijze een dynamisch en actief proces.

Wij denken graag met u mee over de beste aanpak, die past bij het verhaal dat u wil overbrengen met behulp van VR.

Offerte aanvragen
Heeft u interesse in een interactieve VR-ervaring? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

VR-bril ook op locatie

Voor interactieve VR-ervaringen maken wij gebruik van de VR-bril ‘HTC Vive’. Het grote voordeel van de Vive is dat de gebruiker bewegingsvrijheid heeft. Met behulp van trackingsensoren is het mogelijk om rond te lopen in de digitale wereld. Problemen zoals misselijkheid, een veel gehoorde klacht bij de andere VR-brillen, zijn hiermee verleden tijd. Daarnaast heeft de Vive ook twee handbedieningen waardoor interactie met de omgeving mogelijk is.

Wij hebben beschikking over twee HTC Vive’s. Deze worden aangestuurd met een krachtige laptop. De Vive’s zijn uit te proberen op ons kantoor. Daarnaast kunnen wij voor uw presentatie de Vive’s met hardware ook op locatie leveren.

Uw eigen AR-ervaring

Augmented Reality bieden wie op dit moment aan op een tablet of smartphone. Met behulp van de camera op deze apparaten kan naar de echte wereld worden gekeken. Onze op maat gemaakte applicaties leggen daar een extra laag met informatie overheen.

Denk bijvoorbeeld aan het tot leven wekken van een woningontwerp op basis van een bouwtekening. Door de camera op de tekening te richten komt het 3D model tevoorschijn. Op deze wijze kunnen ook de ruimtelijke aspecten bekeken en besproken worden.

Wij denken graag met u mee over goede toepassingen van AR binnen uw bedrijf of organisatie.

Offerte aanvragen
Heeft u interesse in uw eigen AR-product? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Expert Hendrik Buren aan het woord:

“Door de komst van geavanceerde technologie zal de grens tussen realiteit en de digitale wereld steeds meer gaan vervagen. Virtual- en Augmented Reality zal onze interactie met de omgeving veranderen.

Virtual Reality laat ons opgaan in een compleet andere wereld. Wij passen VR al toe in samenwerking met architecten. Complete 3D modellen van nieuwe woningen kunnen worden doorlopen. Het resultaat is een dynamisch ontwerpproces waarbij veel interactie mogelijk is tussen ontwerper en opdrachtgever.

Voor Augmented Reality zijn de verwachtingen erg groot, alleen is er nog geen toegewijde hardware voor beschikbaar. Daarom is deze markt nog steeds in de ‘opstart-fase’.”

 

VR en AR projecten

Bekijk hier de VR en AR projecten die 3DLAB al heeft afgerond

 

Bekijk al onze projecten