Martinitoren Groningen

200350

3D Laserscan van de Martinitoren in Groningen. Verkrijgbaar in verschillende maten en in een matte of glanzende uitvoering. 

SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

3D Laserscan van de Martinitoren in de stad Groningen

Koop nu een unieke 3D laserscan van de Martinitoren in de stad Groningen, voor bij u thuis aan de muur. Deze unieke aluminium plaat is verkrijgbaar in twee varianten. De matte variant is geborsteld aluminium. De glanzende variant is een print op aluminium met een glanzende coating. Daarnaast zijn ze te bestellen in drie verschillende maten, namelijk 40×80 cm; 50×100 cm; 60×120 cm.

Martinitoren in de stad Groningen

De kerk ontstond in de periode tussen 1415 en 1425. Pas daarna werd een inpandige toren gebouwd die in 1465 door blikseminslag werd getroffen en daardoor ernstig beschadigd raakte. Drie jaar later stortte deze toren helemaal in. In 1469 werd op de huidige locatie begonnen met de bouw van een toren in gotische stijl. De torenspits was gereed in 1554 en was meer dan 100 meter hoog. In 1577 werden op de toren vreugdevuren ontstoken, waarbij de torenspits in vlammen opging. Het duurde tot 1627 voordat de toren weer een nieuwe spits kreeg die identiek was aan de huidige. De toren kreeg uiteindelijk een hoogte van 97 meter.

Wat is een 3D Laserscan?

Dankzij laserscannen kan je een bestaande of nog nieuw te bouwen locatie (of situatie) tot op de millimeter nauwkeurig inmeten. Hiermee krijg je haarscherpe plattegronden (en gevel aanzichten). De digitale modellen van de werkelijkheid worden gebruikt voor toepassingen in de bouw. Maar het levert ook hele mooie afbeeldingen op, zoals deze 3D laserscan van de Martinitoren in de stad Groningen.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Martinitoren Groningen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *